Türkiye’de En Çok Okunan 10 Kitap – 2022

Bu yazıda sizlere Türkiye’de en çok okunan 10 kitap listesini sizlerle paylaşacağız. İşte 2022 yılındaki en çok okunan kitaplar;

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Var Mısın? – Doğan Cüceloğlu

Elinizdeki rehber niteliğinde olan kitap, yaşamı boyunca bu meziyetlerin peşine düşmüş olan ve her anına onları ilmek ilmek işlemiş Doğan Cüceloğlu’nun, Deniz Bayramoğlu ile sohbetlerinden oluşmaktadır ve herkese şu soruyu sormaktadır: “Zorluklarla başa çıkmaya, içindeki gücü keşfetmeye Var Mısın?”

Var Misin Dogan Cuceloglu
Var Misin Dogan Cuceloglu

Seyir – Piraye

Seyir, bir dönüşüm romanıdır. Dönüşüm, insanın kendini yöneten zihninde özgürleşerek kendini gerçekleştirdiği bir yaşama geçişi olarak özetlenmektedir. Kişi ancak olmaya geldiği kişiyi gerçekten dünyada ifade edebildiği ve deneyimleyebildiği başarı, tatmin ve huzuru yaşayabilecektir.

Kayıp Tanrılar Ülkesi – Ahmet Ümit

Babasız kaldığından beri yaşadıklarından dolayı ölen babasını suçlar ve onunla hesaplaşmak için Tanrıların Evi Olimpos dağına çıkmaya çalışmaktadır. Tanrıların kayıp evine gidebilmek için her şeyi yapmaya hazırdır, geçmiş travmalarından kurtulamamış bir insanın yaşadıklarını anlatmaktadır.

Hazan – Ayşe Kulin

2020 yılında yazmaya başlanan Hazan, Ayşe Kulin’in yurtdışına yaptığı seyahatleri, katıldığı konferanslar ve edebiyat etkinlikleri, Covid-19 salgınının bıraktığı etkileri, Türkiye’nin güncel siyaseti ve yazarın ailesi ile ve yakın çevresi ile ilişkilerini konu almaktadır.

Söylenmemiş Sözler – İclal Aydın

Dünyadaki değer yitimine isyan ederek tüm hayatından ve kariyerindeki yüklerinden vazgeçip sığındığı liman. Kaçıp geldiği eski güzel günlerin anısında seçip sakladığı eski aşkı Filiz Canan şimdi kıymeti bilinmeyen, kaçırılmış bir mutluluk fırsatıdır.

Körlük – Jose Saramago

Konusu, körlüğün salgın bir hastalık gibi yayıldığı bir toplumda paniğin ve korkunun hakim olması sonucu ahlaki değerlerin çökmesidir. Kitapta olan olaylar, adı bilinmeyen bir ülkenin adı bilinmeyen bir şehrinde geçmektedir. Romandaki hiçbir kahramanın adı bulunmamaktadır, herkes sıfatları ile anılır.

Gör Beni – Akilah Azra Kohen

Cumhuriyet kadınları, kadınlarımız, insanımız ne kadar güçlüymüş dedirten bir aile düşünün. Onlarla birlikte savaşı İstanbul’da yaşayan yani hiç yaşamayan insanlar. Edebiyat derslerinde anlatılan eski yeni çatışmasından daha öte bir çatışma yaşanmış; savaşı yaşayan ve yaşamayan.

Altıncı Koğuş – Anton Çehov

Çehov bir taşra kasabasında akıl hastanesinde geçen bu novellasında, eğitimli hasta olan İvan Dmitriç ile birlikte Doktor Andrey Yefimıç arasındaki felsefi çatışmaya odaklanmaktadır.

Balıkçı ve Oğlu – Zülfü Livaneli

Balıkçı ve Oğlu, Ege’nin tarihinden bugününe, balık çiftliklerine ve rant hırsı ile kıyılara, dağlara saldıran şirketlerin yarattığı ekolojik yıkıma dair pek çok tespitte bulunmaktadır. Roman aynı zamanda göçmenlerin bir bilinmeze doğru göze aldıkları yolculuğu, hayatta kalma çabalarını odağını anlatmaktadır.

Ben, Kirke – Madeline Miller

Ben, Kirke’de Madeline Miller; Odysseus, Minotauros, İkaros, Prometheus ve Zeus gibi mitolojik karakterlerin binlerce yıldır anlatılan öyküsünü farklı bakış açısından sunmakla kalmayıp Olymposlu tanrıların dünyasını Homeros’un destanlığını aktarmayı başarmaktadır.

İz Bıraktığın Kadar Varsın – Esra Ezmeci

Uzman Psikolog Esra Ezmeci bu kez cinsellikten çapalamaya, dişil ve eril enerjilerden iletişime iz bırakmanın ve vazgeçilmez olmanın yollarını anlatmaktadır. İlişkilerde cesaretin ve özgür doğanızı hissettirebilmenin farklarını yaratan, devrimci yollarını incelikle tarif etmektedir.

Veba Geceleri – Orhan Pamuk

Eserden bir bölüm Mart 2020’de Gazete Duvar’da yayımlanmıştır. Eserde çevre ve merkez arasındaki ilişkinin veba ekseninde kopuşu kurgulanır. Olayları geçtiği adada Ortodoks ve Müslüman ağırlıklı bir demografik denge bulunur. Veba salgınında anne-babalarını kaybetmiş çocuk çeteleri de eserde ön planda yer almaktadır.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir