Taşıt Tanıma Sistemi (TTS) Nedir?

Taşıt tanıma sistemi, şirketlerin araçlarının akaryakıt harcamalarını ve tüketim süreçlerini takip edilmesini sağlayan bir raporlama sistemidir. Taşıt tanıma sistemi, orta ve büyük ölçekli şirketlerin yakıttan tasarruf etmesine yardımcı olur. Taşıt tanıma sistemi ile sürücüler ödeme yapmadan, fiş beklemeden, kolay bir şekilde akaryakıt alımı yapabiliyor. Opet Otobil sayesinde aracınızdan inmeden rahatlıkla ödeme yapabilirsiniz.Bunun yanında size birçok avantaj sağlamaktadır.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Taşıt Tanıma Sistemi Çalışma Şekli

Taşıt tanıma sistemi, araç bilgilerinin yer aldığı cihazların akaryakıt pompası ile veri paylaşımı yapması sayesinde çalışır. Bu cihazlar, aracın motoruna veya pompa kapağına monte edilebileceği gibi anahtarlık şeklinde de kullanılabiliyor. Bu cihazlar sayesinde araca ikmal edilen yakıt miktarı ve tutarı kaydedilerek uydu üzerinden sisteme aktarılır. Böylece taşıt tanıma sistemi ile araçların akaryakıt ikmaline ilişkin veriler akaryakıt firmasına aktarılarak faturalandırılır ve aynı zamanda sistem üzerinden aktif olarak takip edilmesi sağlanır. Taşıt tanıma sisteminde kullanılan cihazlar şu şekilde sıralanabilir:

Akıllı Anahtarlık

Akıllı anahtarlık sayesinde araçtan inmeden güvenli ve hızlı bir şekilde akaryakıt dolum süreci gerçekleştirilir.

Akıllı Halka

Motor ile bağlantısı olmadan aracın pompa kapağına takılan akıllı halka sistemi, araçtan inmeden güvenli ve hızlı bir şekilde yakıt almanızı sağlar. Araca monte işlemi basit olan bu sistem, kolay kullanımı ve kaybolma riski taşımaması ile oldukça fazla tercih ediliyor. Bu aparatın tek kusuru sayaca bağlı olmadığından yakıt tüketimi hakkında bilgi aktarmamasıdır.

Taşıt Tanıma Kimlik Ünitesi

Aracın motoruna ve kilometre sayacına bağlanan taşıt tanıma kimlik ünitesi yakıt dolumu sürecinin güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Detaylı montaj işlemi gerektiren bu sistem kilometre ölçümü yaparak aracın yakıt tüketim bilgilerini sisteme aktarır. Bu sistem, motora monte edildiği için diğer sistemlere göre daha az tercih ediliyor.

YORUMLAR

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir