Emek Kürül, odaklandığı tedavi süreçlerinden gülümseme tasarımı yanı sıra diş gıcırdatma ya da diş sıkma olarak da bilinen bruksizmi de oldukça önemser. Diş sıkma ve diş gıcırdatmayı önemli bir sorun olarak tanımlayan Kürül, bu sorunun ciddi bir problem olduğunun altını çizerek psikolojik bir problem olduğunu da dile getirir. Daha çok kaygı bozukluğu ve aşırı stres gibi durumların beraberinde gözlemlenen diş gıcırdatma çene eklemlerinin ve dişlerin yapısının bozulmasına sebebiyet verebileceği için diş hekimliğinin de alanına girer. Diş hekimi Emek Külür bu noktada psikiyatri ve diş hekiminin bir arada çalışmasını önererek sürecin getirdiği fiziksel ve ruhsal sıkıntıların birlikte aşılması gerektiği görüşünde bulunuyor. Ona göre diş sıkma sorununun çözülmesi öncelikle kişinin içerisinde bulunduğu ruhsal durum karşısında yardım alması neticesinde mümkün olarak, diş hekimi üzerine düşen fiziksel kısım da bu şekilde daha kolay ve başarılı bir şekilde yürütülebilir.
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Diş Gıcırdatma Tedavisi Neden Yapılır?
Diş gıcırdatma ve diş sıkma konusu kişilerin yaşamlarını etkileyebilen önemli sorunlar arasında yer alır. Özellikle gece uykusunda gerçekleşen bu durum nedeni ile hastalar ağrıyan bir çene ile uyanabilir ve zaman içerisinde hastaların ağız kemik yapısı ve diş yapılarında bozulmalar meydana gelebilir. Bu durum kişilerin yemek yemelerinden konuşmalarına pek çok alanda verimlerinin düşmesine ve ağrı çekmelerine neden olabilir. Emek Külür bu süreçlerin doğru tedavi edilmediği takdirde çene eklem hareketlerinde zorlanma, kulak ağrısı, baş ağrısı ve hatta vertigo gibi çeşitli şekillerde ilerleyebileceğini söylüyor. Rahatsızlığın başladığı dönemlerde psikiyatri ile ortak bir çalışmada kolaylıkla düzeltilebilecek bir problem zamana yayıldığında toparlaması zor bir duruma dönüşebilir. Bu nedenle diş gıcırdatma gibi durumlarda vakit kaybetmeden tedavi süreçlerine başlamakta fayda vardır.
İmplant Tedavisi Süresince Neler Yapılır?
İmplant tedavisi hastaların doğal dişlerini kaybetmeleri durumunda, doğal dişleri taklit edecek şekilde dişlerin yeniden ağız yapısına uygun bir şekilde yapılmasıdır. Zamanla doğru ağız bakımı yapmama, genetik faktörler veya hastalık, kaza gibi durumlarda dişlerini kaybeden kimseler hayatlarına daha kaliteli bir şekilde devam edebilmek için bu tedavi yöntemini tercih eder. Emel Kürül, implant tedavisinin yaygın kanıda olduğu kadar korkunç bir tedavi yolu olmadığını söyleyerek hastalarının içlerini rahatlatıyor. Toplamda bir diş için 5-6 dakikalık bir işlem olarak uygulanan implant tedavisi diş hekimi nezdinde bir diş çekiminden daha kolay bir şekilde sonuçlandırılabiliyor. Anestezi ile uyuşturulan dişler ile tamamen ağrısız bir şekilde gerçekleşen implant tedavi süresince hasta kemik yapısına göre bir iki hafta içerisinde tamamen sağlıklı bir ağız yapısına sahip oluyor.
İmplant Tedavisinin Aşamaları Nelerdir?
Emek Külür implant tedavisinde kemik sağlığının önemini vurguluyor. Buna göre kemik sağlığı daha iyi olan hastalar doğrudan implant tedavisine başlayabiliyorlar. Ancak gelişen teknoloji sayesinde implant altına yerleştirilen kemik tozu bu sorunun ortadan kalmasına yardımcı olarak hastaların her durumda başarılı bir şekilde sonuç almasına yardımcı olabiliyor. İmplant için diş hekiminin onayı alındıktan sonra hastanın talepleri de göz önünde bulundurularak yeniden bir diş tasarımı sürecine giriliyor. Bu süreçte eğer diş çekimi sonrasında ağızda boşluklar oluşmuşsa burada implant tedavisi ile yerine gelmeyecek diş için bir implant uygulamanın ağızın kemik yapısına daha uygun olduğu biliniyor. İmplant tedavisi, radyoterapi tarzında yoğun terapiler gören kemik hastaları hariç dişleri ile sağlık sorunu yaşayan herkes tarafından tercih edilebilen bir tedavidir. İmplant tedavisine karar verdikten sonra başlattığınız süreci ivedilikle tamamlamanız ağız kemik yapınızın daha sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlaması bakımından Emel Kürül tarafından da tavsiye ediliyor.
Dişleriniz için implant tedavisi almanın yolları ise şu şekilde sıralanabilir;
- İmplant tedavisi görmek isteme nedeninizi doktorunuza bildirmeniz
- Bu süreçte herhangi bir kemik dokusu sorunu yaşayıp yaşamadığınızın belirlenmesi
- İmplant yapılacak dişlerin ayarlanması veya çekilen dişler yerine yapılacak implantların belirlenmesi
- İmplant tedavisi için gereken hazırlık süreci sonrasında hastaya implant dişlerin nakledilmesi
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?